Jag tog tjänstledigt tre månader och gav mig iväg hit för att plugga utan att riktigt veta hur jag skulle finansiera det hela.

Visserligen sparade jag intensivt i ett halvår innan, och visserligen kan man leva relativt enkelt här i Egypten. Men ändå.
När de jag hyr ut min lägenhet till i Sverige plötsligt bröt kontraktet så stod jag med dubbla hyror – och noll i inkomst.

Jag har fortfarande sparade pengar kvar, men de tar snart slut och det är låååångt till nästa lön. (Man måste tyvärr jobba för att få lön…)
Men i dag har alla mina problem lösts i en handvändning. Innan jag reste i väg skickade jag nämligen in en stipendieansökan till Journalistfonden. Det var absolut inget jag kunde räkna med att få, så mentalt har jag försökt anpassa mig efter mina sparade slantar.

Men i dag kom beskedet: De har beviljat mig stipendium!
Så nu behöver jag inte längre bekymra mig om att ha bröd på bordet i maj och jag behöver intevända på småslantarna när jag är här.
Stipendiet täcker resan, kurserna och mina hyror här och betyder att allt jag har sparat är för nöjen och mat!
I kväll ska jag visserligen iväg och göra en intervju, men efter det hoppas jag att några av mina vänner är lediga för att fira mig och min plötsliga rikedom!